Jij en je gezin Jij en je partner Jij en je werk Jijzelf

Coachspel: “Wie ben ik, wie ben jij”, om elkaar echt te leren kennen

6 februari 2018
Breda relatietherapie

Ieder mens heeft een verhaal. De basis voor vertrouwen in elkaar, is dat je de ander kent. Dat je het levensverhaal van de ander kent. Dit coachspel is voor alle type relaties; zowel werk als privé. Voor teams, intervisiegroepen, directoraten, en liefdesrelaties. Het spel biedt een fundament om elkaar beter te leren kennen, vertrouwen op te bouwen en elkaar feedback te kunnen geven. Het is een luchtig spel en brengt toch enorm veel verdieping.

Doelstelling:
Het biedt je de kans om op een aangename, dynamische manier jezelf en de anderen te prikkelen om na te denken over vijf gebieden: vrije tijd, de maatschappij, relaties, studie en werk. Speel het spel openhartig en je leert jezelf en de anderen nog beter kennen. Je speelt het coachspel met maximaal zes deelnemers. Het bevat 190 inzichtvragen. Jij bepaalt je route en dus over welk thema de vragen gaan.

Hoe:
De dobbelsteen komt terecht op ‘Wil’ of ‘Kunnen’. ‘Wil’ gaat over je passie, je pad, je intentie en jouw waarden. ‘Kunnen’ gaat over je talenten en je competenties.
De vragen ‘Uitdaging’ en ‘Beer op de weg’ zorgen voor extra verdieping in de dialoog. Uitdagingsvragen zijn prikkelende vragen waar je echt even over moet nadenken. ‘Beer op de weg’-vragen zijn confronterende vragen over iets dat je liever uit de weg gaat of dat nu een blokkade vormt.

Wie gingen je voor:
Rabobank Uden Veghel heeft erg goede ervaringen met het spelen van het spel tijdens een teamdag. Het bracht humor en verdieping. Voor de Omgevingsdienst was het een start van een groepsdynamisch proces. Het zien en horen van dingen uit het persoonlijk leven van de ander, gaf begrip en nieuwe inzichten in de mens achter de medewerker.
Families en relaties speelden het spel om eens hele andere gesprekken te voeren. Vaak ook de gesprekken die anders lastig bleken.

Enkele reacties:
“ Vorige week hebben we met ons team een teambuilding dag gehad. We zijn een vrij nieuw team, kennen elkaar eigenlijk helemaal niet goed. Ik wilde starten met ‘alleen’ wat kaartjes van het spel als tool voor een warming up. De vragen op de kaartjes gaven aanleiding tot zulke boeiende gesprekken, dat het vervolg van het programma ‘in het niet viel’. Mensen wilden niet met iets anders verder, maar met het spel! Uiteindelijk hebben we het vervolg van het programma geskipt, en zijn dus verder gegaan met het spel! Wat een geweldige, inspirerende manier om op elkaar beter te leren kennen! Wat kwam er veel moois en verrassends op tafel! Het coach spel was hét succes van de dag?!” Professional van een woningbouwcorporatie

Coachspel therapie Breda

Mooi spel, heb het spel cadeau gegeven aan een vriendin. Op oudejaarsavond samen gespeeld met vrienden en vrienden van vrienden. Leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Er ontstonden mooie gesprekken op terreinen waar we normaal niet zo snel op zouden komen. Tijd vloog voorbij was maar net op tijd voor de champagne.

Ook op school samen met de schoolleiding het spel geïntroduceerd. Mooie manier om goed met elkaar in gesprek te komen. Binnenkort hebben we een studiemiddag met collega’s. Het thema van deze middag is “verbinding”. Ook hier krijgt het spel een plaatsje. Nu al zin in!” Professional op een middelbare school

Coaching en therapie Breda

“ We hebben het spel met twee spelers gespeeld en kwamen na twee vragen al in een dieper gesprek terecht. De coaching kan zich n.a.v. de vragen ook verder verdiepen door even goed stil te staan bij een vraag, maar kan ook lichter aan bod komen. Persoonlijk vond ik dat ik de vragen goed kon gebruiken als aanleiding voor een gesprek. Maar in een grotere groep als teamvorming ook een erg leuke manier om elkaar op een andere manier te leren kennen. We zijn gelijk erg enthousiast om in de praktijk zowel bij onze cliënten als in ons team het spel in te gaan zetten. Complimenten voor de makers”. Professional in de jeugdhulpverlening

Kosten:
De kosten van het spel zijn 35,- ex btw. Wil je het toegestuurd krijgen? Dat kan! Dan zijn de verzendkosten 6,95.

Helaas is het spel momenteel uitverkocht. 

 

 

Carla van Loon
Integratief therapeut, relatietherapeut en (team)coach

 

 

 

 

You Might Also Like