Jij en je gezin Jij en je partner Jij en je werk Jijzelf Podcast

Dichtbij vrij

7 maart 2015

Dichtbij vrij, gaat over het vinden van de balans. In jezelf, je relatie, je gezin en je werk. Over het evenwicht dat er is als je dicht bij jezelf kunt blijven en durft te kiezen voor de vrijheid van het leven.

Dichtbij je verlangen en vrij van pijn.
Er is altijd een verlangen dat jou drijft, als je bij mij coaching of therapie volgt. Een idee van hetgeen je wil bereiken. Een gevoel dat je graag wil ervaren, een manier van omgaan met elkaar of het hervinden van iets. Dichtbij je verlangen willen komen doet je stappen vooruit zetten. Motiveert je om door te zetten als het moeilijk is. Een verlangen geeft je energie om te doen wat nodig is.

Pijn is evenzeer een drijvende kracht. Pijn is een gevoel, vaak ook fysiek, waar je last van hebt. Dat kunnen emoties zijn, maar ook gedachtes die je belemmeren. Overtuigingen, en oude patronen. Pijn kan in het hier en nu zijn opgelopen, maar kan ook heel goed voortkomen door onverwerkte ervaringen van eerder. Vrij zijn van pijn, is echt durven kijken naar jezelf, naar de relaties om je heen en ervaren hoe pijn jou kan loslaten.

Sinds 1999 heb ik mijn eigen bureau. Dat was Wil&Kunnen, nu noem ik het “dichtbij vrij”. Toen schreef ik:  “Fascinerend is de balans die mensen zoeken tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen individu en collectief, tussen lef en angst, tussen kwaliteiten en valkuilen, tussen systeem en leefwereld”.
Het zoeken naar die balans, heeft nog steeds mijn bezielde interesse. Dat is voor mij dichtbij vrij.

 Ik hoop jou weer te ontmoeten en samen te kijken welke begeleiding voor jou / jullie het beste werkt.

Carla van Loon is (team)coach en integratief therapeut

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply