Simpele inspiratie

Aussie Healthy chocolade taart

15 juni 2017
Healthy taart inspiratie

Een rauwe chocolade taart om je vork in te zetten, zo lekker. En in plaats van vette boter, gebruik je avocado’s.

Basis:
6 verse dadels
3 eetlepels kokosolie
1 eetlepel vanille extract
1/2 eetlepel kaneel
snufje zout
250 gram pecan noten (of helft walnoten)
4 grote eetlepels rauwe cacao

Vulling:
4 rijpe avocado’s
3 eetlepels pure honing (of bio maple siroop)
2 eetlepels kokosolie (de stevige in een pot)
1/4 van blik kokosmelk
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacao poeder

Dadels, kokosolie, vanille extract, kaneel, zee zout in de blender. Totdat het een mooie pasta wordt. Daarna voeg je de noten toe en de cacao. Je hebt nu een dikke massa die je in een taartblik kunt invriezen (bakpapier eronder). Even aandrukken en zorgen dat je basis een randje heeft. Uur in de vriezer of koelkast.

Avocado’s, honing, kokosmelk, kokosolie, vanille extract, en cacao in de blender. Dat vormt een dunnere massa. (Proef even of het zo naar smaak is. Eventueel piepklein beetje zout erbij). Doe deze vulling over de basis en zet het geheel 2 uur in de vriezer. Daarna kan het eventueel ook in de koelkast. Lekkerste om de volgende dag op te eten.

Garneren: gebruik je fantasie. Aardbeien, super foods, bessen…Ik vind het heerlijk om wat zoete balsamico eroverheen te sprenkelen. Heb je net een zuurtje te pakken.

Deze smaakvolle taart is gebaseerd op het recept van de Australische Healthy Chef; Teresa Cutter. 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen Reacties

Schrijf een reactie