Jijzelf

Aussie Healthy burger

14 juni 2017
Inspiratie eten

Yummy burger met een broodje (of op portobello)


Voor de burger zelf:

1 grote zoete aardappel
1 blikje cannelini bonen (250 gr)
Kopje peterselie uit jouw tuin
1/2 kopje lente ui
Teentje knoflook
Eetlepel tijm uit je tuin
Snuf zout
Eventueel sesamzaadjes

Bietjes relish:
1 kg verse bietjes
3 groene appels
4 uien
Naar smaak kokos suiker
2 kopjes verse dille
Naar smaak appel azijn

Oven op 180 graden voorverwarmen. Kook je zoete aardappel totdat deze zacht is. Giet af en doe de aardappel in een kom, samen met de bonen, peterselie, gesneden uien, knoflook, tijm, en zout. Mix alles (prakken) en maak er 4 burgers van die je eventueel door de sesamzaadjes doet.  Leg ze op bakpapier en bak 30 minuten in de oven (tussendoor keer omdraaien)

Bietjes en appel in de blender. Bak de uien samen met de suiker totdat de uien zacht zijn. Voeg de bietjes en appelmix toe. Zo ook de dille en appelazijn. Tien minuutjes sudderen is genoeg.

Op je broodje wat avocado met citroensap, je burger en een schep van je bietjes relish. Yum Yum. Deze burger is gebaseerd op een recept uit het boek “Natural Harry”, Australië.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply