Jij en je gezin Jijzelf

Dichtbij jezelf in je eigen huis

24 mei 2017
Dichtbij vrij coaching en therapie Breda

Ons leven zit vol. Vol van mogelijkheden, prikkels, kansen om elkaar nu een vraag te stellen en binnen een seconde antwoord te krijgen. Een leven waarin we gevangen kunnen zitten in het “moeten”, omdat we onszelf weinig reflectieruimte geven. En dat overvolle, zie je ook terug in onze woningen. We hebben huizen vol hebbedingen en zielloze rommeltjes. We zijn gewend geraakt aan “meer en meer” en vragen ons zelden af welke basis we echt nodig hebben. This is the life of multiplicity. It leads not to unification but to fragmentation, zegt Anne Morrow Lindbergh, in haar boekje over de wijsheid van het simpele leven aan zee. It’s about how little one can get along with, not how much.

Ik leef inmiddels 6 maanden uit 1 koffer en en een stapel boeken. Ons grootste bezit in het ontdekken, leren, groeien, verdiepen, heb ik op zak en het weegt niets. Het zijn mijn zintuigen. Verbluffend hoeveel plezier ik haal uit deze eenvoud. Niet alleen buiten, maar ook in mijn eigen huis.

Jouw eigen huis, is een even intieme en persoonlijke ruimte als je eigen lichaam. Dat komt omdat je ziel erin huist en omdat je jezelf daar veilig acht. Het is een plaats om op adem te komen, jezelf vrij te voelen en te kunnen ontspannen. Om jezelf vrij te voelen, bijvoorbeeld van balast, is het in veel tradities gebruikelijk om je huis te zuiveren van overtolligheden. En dat levert je op. Het geeft je rust en overzicht en brengt balans.
Versimpel je woonomgeving door alleen de spullen om je heen te hebben die je echt nodig hebt en koestert. Opruimen, weggeven, en alleen duurzame aankopen doen.

Het gaat er niet om je leven te verschralen, te verarmen, maar te verrijken door te versimpelen. Volg je 5 zintuigen en jouw huis is de beste plek om op bezoek te gaan.

Wat is jouw ultieme dichtbij gevoel in je eigen huis? Vul de zinnen hieronder aan.

Ik houd van de geur van
Ik houd van de klank van
Ik houd van de smaak van
Ik houd van het zien van
Ik houd van het gevoel van

De lente is een mooie tijd om je huis op te ruimen en weer de essentie door je huis te laten waaien. Terug naar de basis. Terug naar een waardeVOL leven.

Enjoy, Carla

Integratief therapeut Dichtbijvrij

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply