Jijzelf Podcast

Podcast 4) Ontkoppeld: woede uitbarstingen

13 december 2019

Deze podcast gaat over boosheid en woede uitbarstingen.

Boosheid voelen is een heel normaal gevoel, en een gewoon gezonde reactie wanneer iemand aan jouw grenzen tornt. Ieder mens wil zijn authenticiteit bewaken, eigen keuzes maken, leven volgens zijn eigen normen en waarden. Je wilt dat er respectvol en eerlijk met jou wordt omgegaan.

Als je een woede-uitbarsting hebt, doet dat geen recht aan jezelf.

Het lucht maar heel tijdelijk op. Het is feitelijk meer een uiting van stress, een eerste ontlading. Een explosie gaat zelden over de kern van je boosheid, angst, frustratie of onmacht en daardoor kun je nog niet zeggen wat jou eigenlijk dwarszit. Wat er dan gebeurt is dat de woede nog intern in je systeem blijft zitten. Het gaat aan je vreten, etteren, want er is niets opgelost. Het blijft in je lijf rondgieren en kent geen uitgang. Dan gaat de spanning stapelen en stapelen.

Wat kun je doen om de stress en spanning te verminderen, zodat je boosheid weer functioneel is?

Deze podcast sluit af met een super zinvolle oefening.

Muziek Hang: Stijn Pruijssen / Kunstenaar

Carla van Loon
Integratief therapeut

You Might Also Like