Jijzelf Podcast

Oefening 4) – Sterke basis

4 juni 2019

Deze oefening biedt stevigheid, gronding. Het is een onderdeel van 6 oefeningen die ik voor jou heb ingesproken. Je kunt ze los van elkaar uitvoeren. De ene oefening past misschien beter bij jou dan de andere oefening.

Deze oefening is fijn voor mensen die makkelijk “van hun plek gaan”, doordat ze zich meer op anderen richten dan op zichzelf. Uit verantwoordelijkheidsgevoel of een schuldgevoel dat je er voor anderen moet zijn. Dat kan zich uiten door voor anderen te zorgen (en jezelf wat te vergeten) en soms zelfs niet meer goed te weten wat je zelf van dingen vindt.

Het kan ook prettig zijn voor mensen die een diep geworteld gevoel van onzekerheid ervaren, en wellicht niet eens weten waar dat gevoel vandaan komt. Waarbij piekergedachtes of een gevoel van “ik doe het niet goed” de overhand kunnen nemen. Dan is deze oefening ook heel goed.

Vanuit een gevoel van onzekerheid of te groot verantwoordelijkheidsgevoel, kun je weer je kracht en je eigen plek ervaren.

Carla van Loon
Integratief therapeut

You Might Also Like