Jijzelf Podcast

Oefening 6) Voor rust en geborgenheid

27 september 2018

Deze oefening is de laatste in de cyclus, en een verdieping op de vorige oefening.  En zou ik ook zien als de afsluitende oefening, zodat je al wat ervaring hebt opgedaan met mindful practise. Deze oefening kan jou rust en geborgenheid bieden, maar het kan ook emoties losmaken, misschien over een eerder gevoeld gemis.

Je maakt hierbij gebruik van de kalmerende werking van jouw eigen handen. Jouw eigen handen kunnen jouzelf troost, geborgenheid, liefde en koestering geven. Zoals je een baby zou wiegen om het veiligheid en steun te geven. Het is een prachtige oefening. Ik ben geïnspireerd door het werk van trauma deskundige Gwen Timmer en Peter Levine.

Deze oefening zet ik vaak in bij mensen die stress gerelateerde klachten hebben, of bij hechting problematiek. Maar eerlijk gezegd… Het is een oefening die voor ons allemaal heel mooi is.

Carla van Loon
Integratief therapeut

You Might Also Like